dilluns, 15 de febrer del 2016

Primers aprenentatges


Hola a tots i totes altra vegada. A mesura que van avançant les sessions de l’assignatura d’Alfabetització Digital cada cop ens anem formant més en aquest àmbit i anem adquirint nous coneixements. En aquesta entrada m’agradaria poder compartir amb tots vosaltres alguns dels primers aprenentatges que hem fet. Tots ells estan relacionats en com enriquir i millorar el teu blog. És així com m’agradaria explicar-vos com es pot canviar el tamany, el format i el color tant del títol com de la lletra del teu blog; com es poden afegir gadgets; com es pot canviar el fons de pantalla; i com es poden inserir imatges, vídeos i links a les teves entrades.

En primer lloc us explicaré com canviar el format, tamany i color de la lletra dels vostres blogs. Els passos són simples. Primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “plantilla”. Un cop ja hi heu clicat, si us fixeu amb la pàgina que se us mostrarà, heu de clicar sobre “personalitza”. Tot seguit, veureu que a dalt de la pàgina a l’esquerra se us mostren unes quantes opcions. Heu de clicar a avançat, i si aneu tafanejant per allà veureu que teniu vàries opcions que us permeten canviar el format, el tamany i el color de el títol del blog, dels gadgets, de les entrades,... entre moltes altres opcions.

També m’agradaria explicar-vos com canviar el fons de pantalla. En aquest cas els passos són molt semblants als que hem realitzat per canviar la lletra dels blogs. Per canviar el fons de pantalla primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “plantilla”. Llavors heu de clicar sobre “personalitzar”. Tot seguit, a l’esquerra se us mostraran moltes opcions. Heu de clicar a “fons”. Llavors us sortirà una imatge i a la dreta d’aquesta, hi ha una petita fletxa. Si la cliqueu se us desplegaran moltes imatges que podeu utilitzar com a fons del vostre blog. Quan hagueu escollit la que més us agrada n’hi ha prou amb clicar sobre la imatge, i tot seguit clicar sobre “Aplica-ho al blog”.

En el cas dels gadgets, per afegir-los, primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “format”. Llavors veureu que se us obre un esquema del format del vostre blog. És així com a la dreta, veureu que hi ha escrit “Sidebar-right-1”. Sota d’això hi posa “Afegeix un gadget”. Heu de clicar sobre aquesta última opció. Se us obrirà una nova pestanya. En aquesta trobareu molts gadgets, però si tot i així no en teniu suficients, sempre podeu clicar a “Més Gadgets de Google”, opció que se us mostrarà a l’esquerra de la pàgina. Llavors ja comptareu amb més gadgets. Un cop hagueu escollit un gadget que volgueu afegir al vostre blog, només heu de clicar sobre el títol del gadget en qüestió, i tot seguit clicar sobre “Desar”. Si tot i així no et conformes amb els gadgets que se’t proporcionen, sempre pots afegir al teu blog un altre gadget. És així com has de buscar el gadget pel teu compte, i un cop el tens, a l’esquera de la pàgina cliques sobre “Afegiu el vostre”. Tot seguit introdueixes l’URL del gadget que vols afegir i ho deses.

Finalment voldria mostrar-vos com es poden afegir vídeos, imatges i links al teu blog. Per tal de fer això és molt simple. Els 3 processos s’han de començar posant “Entrada nova”, però més endavant segueixen camins diferents, que són els següents.

Per afegir una foto, un cop estàs a l’entrada nova busques la icona de una foto. Cliques sobre aquesta, tot seguit cliques sobre “Tria els fitxers”, i esculls la imatge que vols penjar del teu escriptori. Tot seguit has de clicar sobre “Obre”, després cliques sobre “Afegeix la selecció” i finalment cliques a “Publica”.

Per afegir un vídeo primer de tot has de buscar la icona de una càmera de vídeo. Tot seguit la selecciones, cliques el vídeo que vols penjar del teu escriptori i el penges. En cas de que vulguis penjar un vídeo que està al YouTube, a dalt a l’esquerra has de seleccionar “Des de YouTube”, escriure l’adreça del vídeo que vols penjar, i finalment publicar-lo.

Per últim, si vols afegir un enllaç, has de clicar sobre “Enllaç”, escriure sobre “Text que es visualitzarà” el què vols que es vegi com a nom de l’enllaç, després escrius l’adreça de l’enllaç, i finalment la publiques.

Espero que aquestes instruccions us siguin simples i fàcils de seguir i us siguin molt útils per tal de enriquir el vostre blog. Espero haver-vos pogut ajudar.

A reveure!

2 comentaris:

  1. Una bona recopilació d'aprenentatges!!!!
    Espero que cada dia aprenguis una mica més al voltant de les TIC i l'educació!

    ResponElimina
  2. Una bona recopilació d'aprenentatges!!!!
    Espero que cada dia aprenguis una mica més al voltant de les TIC i l'educació!

    ResponElimina