dilluns, 15 de febrer del 2016


Debat sobre com ensenyar les noves tecnologies

En l’última sessió de classe va sorgir un debat que trobo molt interessant i que m’agradaria compartir amb vosaltres. Aquest debat tractava sobre com se suposa que hem d’ensenyar les tecnologies als nostres alumnes. És així com exposaré un breu resum sobre el què es va discutir durant el debat i sobretot de les conclusions que se’n van extreure.
Malgrat que els infants d’avui en dia degut a la seva curiositat tenen molts més coneixements sobre tecnologies del que sabrem nosaltres quan siguem els seus mestres, i encara que sembli envà ensenyar-los sobre les noves tecnologies, nosaltres com a mestres tenim una tasca important en aquest àmbit. Nosaltres, com a adults, comptem amb una maduresa que ells no tenen. És així com els hem d’ensenyar com han de utilitzar la tecnologia, saber destriar informació, fer-ne un bon ús, com utilitzar les xarxes socials de manera correcta,...
Font: MorgueFile
A més, com a mestres hem de saber gestionar les noves tecnologies a les aules. N’hem de tenir coneixement i saber utilitzar-les correctament, utilitzar les aplicacions adequades, saber posar normes per tal d’evitar que els nostres alumnes en facin un ús excessiu, etc.
Per últim, és important mencionar que avui en dia la tecnologia no s’ha de treballar a part, com una signatura diferent de les altres, sinó que ha d’estar integrada en l’aula i en totes les altres tecnologies. Això és necessari ja que la tecnologia forma part del dia a dia dels infants, i tractar-la a part no tindria sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada