dimarts, 23 de febrer del 2016

I per a què serveix un blog...?


Hola a tots,

Espero que estigueu tenint un dia genial!
Nosaltres avui a l'aula hem fet el que considero potser el més important i que dóna sentit a la creació d'aquest blog. És així com durant la sessió d'avui hem buscat quines utilitats educatives se'ls pot donar als blogs. Són totes aquestes utilitats que es poden arribar a donar a un blog el que ha despertat una curiositat immensa dins meu i moltes ganes d'aprendre més sobre el món dels blogs i el seu ús. Això és degut al fet que per al meu futur professional, personalment cre que puc aconseguir que el blog hi tingui un paper molt important, i aquest també m'ajudarà molt a assolir els meus objectius com a mestra.


Amb l'ajuda de les troballes que he realitzat sobre possibles usos dels blogs, he dissenyat 3 propostes que em semblen originals i molt útils per utilitzar els blogs com a mètode d'aprenentatge. Les propostes són les següents:




Font: MorgueFile
- Blog perquè els alumnes pengin tots els vídeos que trobin a la xarxa o que ells mateixos hagin creat en els quals es reforcin temes que s'han tractat a classe. És així com els alumnes tindrien la possibilitat de rebre explicacions diferents sobre temes que s'ha tractat a l'aula, i veure el temari des d'un altre punt de vista. Això seria útil en assignatures com ara les matemàtiques, ja que els nens que presentin dificultats o que no hagin entès algun tema que s'hagi explicat a l'aula i els hagi causat vergonya demanar que es torni a repetir l'explicació, tenen la possibilitat de visualitzar tutorials fets per altres mestres i persones especialitzades en el temari en qüestió.

- Fotoblog: el contingut d'aquest blog, tal com diu el nom, està format essencialment per fotografies. És així com en aquest blog es pengen les fotografies de les activitats que realitzen a l'aula els diferents cursos i els pares o familiars les poden consultar. La finalitat d'aquesta pràctica és la d'apropar a les famílies a tot el relacionat amb el que es realitza a l'escola. A més, també es penjaran fotografies de dies en què s'hagin celebrat activitats especials com ara el dia de Sant Jordi, el concert de Santa Cecília, etc.




Font: MorgueFile
- Blog literari: aquest blog és idoni per a ser utilitzat en assignatures de llengües com ara en el cas de l'assignatura de llengua catalana, de llengua castellana, i fins i tot, els alumnes de cicle superior, en l'assignatura de llengua anglesa o qualsevol altra llengua estrangera.
És així com per practicar les seves habilitats creatives, de redacció i d'expressió, cada alumne s'inventarà una història o conte i un cop el tingui acabat, el penjarà al blog. Això permetrà que cada alumne comparteixi la seva narració amb la resta dels companys, però no només això, sinó que els pares també podran llegir els contes creats pels seus fills. És així com aquest blog el crearan els alumnes, però el seu contingut serà consultat per alumnes, mestres, famíliars, etc. i altres persones externes al centre que mostrin interès envers ell. Això permetrà als alumnes sentir-se orgullosos del seu conte i poder compartir aquesta alegria i satisfacció amb les persones que els envolten.

1 comentari:

  1. Hola Clara!
    He estat observant els possibles usos educatius que consideres que pot tenir un bloc i em sembla que has estat molt encertada. Tanmateix, crec que en el cas del bloc dels vídeos, s'hauria d'anar amb molt de compte, ja que tot i que la xarxa ofereix un gran ventall de recursos, sovint no són del tot adequats o no s'ajusten a les recerques que puguin haver fet els nens. És per aquest motiu que penso que els infants no haurien de navegar per la xarxa amb total llibertat, sinó que seria bo que prèviament aprenguessin a fer un bon ús d'aquesta per tal que siguin conscients del que suposa endinsar-se en el món de l'Internet.

    D'altra banda, pel que fa al Fotoblog, crec que és un idea molt bona que també jo he considerat oportuna. No obstant això, cal tenir en compte que només aquells nens que tinguin l'autorització dels seus pares podran sortir a les fotografies, mentre que aquells que no tinguin el permís, no podran aparèixer en el bloc, a menys que se'ls pixeli el rostre o es retalli les seves figures de les fotografies.

    Fins aviat!

    ResponElimina