dijous, 25 de febrer del 2016

Symbalejant... 

Hola de nou, avui a l'aula hem après a utilitzar Symbaloo. Potser no n'heu sentit a parlar mai, però symbaloo és un escriptori online amb múltiples usos educatius que és d'allò més útil. Gràcies a symbaloo pots tenir totes les pàgines webs i aplicacions que utilitzes més sovint al teu escriptori, i amb un simple "clic" et dirigeix a la pàgina web que desitges.
Per configurar-te el teu propi symbaloo és molt simple. Només experimentant una mica i mostrant sobretot molta curiositat, pots descobrir com funciona en un tres i no res. Tot i així, us ofereixo un cop de mà adjuntant-vos aquest tutorial, el qual és molt senzill i fàcil de seguir: Tutorial symbaloo.
Font: Symbaloo
Font: Symbaloo
Symbaloo, a part de facilitar-te la teva recerca entre les pàgines web que més utilitzes, symbaloo també et permet afegir webmix sobre el tema que tu més desitgis. Això et serà de gran ajuda a l'hora de descobrir nous recursos, i per als futurs mestres, ens serà molt útil en quant a trobar pàgines webs que ens permetin integrar les TIC a l'aula.       
Espero que us sigui de gran ajuda aquesta nova eina,
A reveure.





                                                                                                                                                                                                        

dimarts, 23 de febrer del 2016

Autoavaluant-me el blog


Avui al final de la sessió se'ns ha demanat que ens avaluéssim el nostre propi blog. Malgrat que sembli una tasca molt complicada no ens ha estat tan difícil ja que la professora ens ha facilitat una rúbrica en la qual s'explicava què havia de contenir un blog per ser considerat mereixedor de un excel·lent, de un notable,... i així fins a una mostra de com havia de ser un blog per tal de ser poc complet i mereixedor de un insuficient. 
És així com observant els diferents nivells que se'm presentaven a la rúbrica i els requisits que es necessitaven per a cada nivell, he arribat a la conclusió de que malgrat que el meu blog no és mereixedor de un excel·lent ni molt menys, no està malament. 
Font: Openphoto
Els motius per els quals he arribat a aquesta conclusió han estat els següents: a les entrades hi ha pocs errors gramaticals i ortogràfics, o almenys això és el que intento; les entrades mostren cohesió i a més hi ha un rerefons que les relaciona totes entre elles; les entrades presenten enllaços a altres pàgines webs i imatges, malgrat que de moment encara no he enllaçat cap vídeo al meu blog; les meves opinions personals es veuen reflectides a les entrades i es mostra que comprenc el tema sobre el qual escric; les entrades van seguint l'ordre en què duem a terme les sessions i són publicades de manera regular, etc.
Tot i així, també m'he adonat de moltes coses que podria millorar de cara a les pròximes publicacions. Un punt que sobretot voldria destacar ja que veig que fallo sovint és que no solc contestar als comentaris que em publiquen els meus companys a les entrades que realitzo. A més, també hauria d'intentar comentar les entrades que redacten els meus companys als seus blogs. 
Gràcies a aquesta autoavaluació del meu blog, m'he adonat de quins són els punts forts i quins són els punts febles del meu blog, i és així com espero poder anar millorant mica en mica, ja que com bé diu el meu blog: " De mica en mica s'omple la pica".
A reveure.

I per a què serveix un blog...?


Hola a tots,

Espero que estigueu tenint un dia genial!
Nosaltres avui a l'aula hem fet el que considero potser el més important i que dóna sentit a la creació d'aquest blog. És així com durant la sessió d'avui hem buscat quines utilitats educatives se'ls pot donar als blogs. Són totes aquestes utilitats que es poden arribar a donar a un blog el que ha despertat una curiositat immensa dins meu i moltes ganes d'aprendre més sobre el món dels blogs i el seu ús. Això és degut al fet que per al meu futur professional, personalment cre que puc aconseguir que el blog hi tingui un paper molt important, i aquest també m'ajudarà molt a assolir els meus objectius com a mestra.


Amb l'ajuda de les troballes que he realitzat sobre possibles usos dels blogs, he dissenyat 3 propostes que em semblen originals i molt útils per utilitzar els blogs com a mètode d'aprenentatge. Les propostes són les següents:




Font: MorgueFile
- Blog perquè els alumnes pengin tots els vídeos que trobin a la xarxa o que ells mateixos hagin creat en els quals es reforcin temes que s'han tractat a classe. És així com els alumnes tindrien la possibilitat de rebre explicacions diferents sobre temes que s'ha tractat a l'aula, i veure el temari des d'un altre punt de vista. Això seria útil en assignatures com ara les matemàtiques, ja que els nens que presentin dificultats o que no hagin entès algun tema que s'hagi explicat a l'aula i els hagi causat vergonya demanar que es torni a repetir l'explicació, tenen la possibilitat de visualitzar tutorials fets per altres mestres i persones especialitzades en el temari en qüestió.

- Fotoblog: el contingut d'aquest blog, tal com diu el nom, està format essencialment per fotografies. És així com en aquest blog es pengen les fotografies de les activitats que realitzen a l'aula els diferents cursos i els pares o familiars les poden consultar. La finalitat d'aquesta pràctica és la d'apropar a les famílies a tot el relacionat amb el que es realitza a l'escola. A més, també es penjaran fotografies de dies en què s'hagin celebrat activitats especials com ara el dia de Sant Jordi, el concert de Santa Cecília, etc.




Font: MorgueFile
- Blog literari: aquest blog és idoni per a ser utilitzat en assignatures de llengües com ara en el cas de l'assignatura de llengua catalana, de llengua castellana, i fins i tot, els alumnes de cicle superior, en l'assignatura de llengua anglesa o qualsevol altra llengua estrangera.
És així com per practicar les seves habilitats creatives, de redacció i d'expressió, cada alumne s'inventarà una història o conte i un cop el tingui acabat, el penjarà al blog. Això permetrà que cada alumne comparteixi la seva narració amb la resta dels companys, però no només això, sinó que els pares també podran llegir els contes creats pels seus fills. És així com aquest blog el crearan els alumnes, però el seu contingut serà consultat per alumnes, mestres, famíliars, etc. i altres persones externes al centre que mostrin interès envers ell. Això permetrà als alumnes sentir-se orgullosos del seu conte i poder compartir aquesta alegria i satisfacció amb les persones que els envolten.

dilluns, 22 de febrer del 2016

Tuitejant...

Font: Twitter
Hola de nou a tots! Avui ens hem endinsat en el món del Twitter. Molts de vosaltres segurament ja hi esteu familiaritzats, però per a mi que mai l'havia utilitzat, ha estat sorprenent. No era conscient de la gran quantitat d'informació instantània i d'actualitat que es troba en aquesta xarxa social. Si ve, convertit en una experta de Twitter, sí que he après a realitzar les coses bàsiques com ara seguir a algú, actualitzar les meves fotos de perfil i de portada, per enquestes, compartir twitts,...

Us aniré informant dels meus avenços en aquest nou món. Mentrestant, si em voleu trobar només heu de fer un clic sobre el gadget que trobareu a la dreta d'aquest blog i us redirigirà al meu Twitter.

A reveure!

Perduts enmig d'una gran xarxa, a la recerca d'informació

Internet... que ràpid que és dit i que difícil que és trobar-hi informació fiable. Com tots sabem, a Internet hi ha informació per a parar un tren i malgrat que ens pugui semblar molt simple i fàcil, buscar-hi informació no és tan senzill. És clar que buscant-la amb el cercador més utilitzat, Google, n'hi haurà prou per a moltes cerques, però quan necessitem trobar informació més fiable i específica, hem de recórrer a altres cercadors.


Font: Photo Rack
Això és el que ens ha succeït avui a l'aula. La professora ens ha encarregat que busquéssim informació sobre la competència digital necessària que han de tenir els futurs mestres i el grau en què han d'estar familiaritzats amb les noves tecnologies. A primera vista a tots ens ha semblat una tasca molt fàcil, però no ha estat fins al moment en què ens hi hem posat que ens hem adonat de la seva complexitat, i és que a Google, no sempre trobarem tot el que busquem.


És per això que hem anat a la recerca de buscadors especialitzats en educació. La pàgina web de Educación 3.0. ens ha servit de gran ajuda ja que en ella hi hem trobat una llista de cercadors especialitzats en educació que ens ha estat d'allò més útil.


Tot seguit, hem utilitzat buscadors com l'ERIC, el Google Académico,... per tal de realitzar la nostra cerca. Gràcies a això hem aconseguit trobar el què estàvem buscant. És així com voldria compartir amb tots vosaltres els documents que he trobat sobre la competència tecnològica que haurien de tenir els mestres. Les meves troballes són les següents:


La Competència digital i les TAC, Generalitat de Catalunya

dilluns, 15 de febrer del 2016


Debat sobre com ensenyar les noves tecnologies

En l’última sessió de classe va sorgir un debat que trobo molt interessant i que m’agradaria compartir amb vosaltres. Aquest debat tractava sobre com se suposa que hem d’ensenyar les tecnologies als nostres alumnes. És així com exposaré un breu resum sobre el què es va discutir durant el debat i sobretot de les conclusions que se’n van extreure.
Malgrat que els infants d’avui en dia degut a la seva curiositat tenen molts més coneixements sobre tecnologies del que sabrem nosaltres quan siguem els seus mestres, i encara que sembli envà ensenyar-los sobre les noves tecnologies, nosaltres com a mestres tenim una tasca important en aquest àmbit. Nosaltres, com a adults, comptem amb una maduresa que ells no tenen. És així com els hem d’ensenyar com han de utilitzar la tecnologia, saber destriar informació, fer-ne un bon ús, com utilitzar les xarxes socials de manera correcta,...
Font: MorgueFile
A més, com a mestres hem de saber gestionar les noves tecnologies a les aules. N’hem de tenir coneixement i saber utilitzar-les correctament, utilitzar les aplicacions adequades, saber posar normes per tal d’evitar que els nostres alumnes en facin un ús excessiu, etc.
Per últim, és important mencionar que avui en dia la tecnologia no s’ha de treballar a part, com una signatura diferent de les altres, sinó que ha d’estar integrada en l’aula i en totes les altres tecnologies. Això és necessari ja que la tecnologia forma part del dia a dia dels infants, i tractar-la a part no tindria sentit.

Primers aprenentatges


Hola a tots i totes altra vegada. A mesura que van avançant les sessions de l’assignatura d’Alfabetització Digital cada cop ens anem formant més en aquest àmbit i anem adquirint nous coneixements. En aquesta entrada m’agradaria poder compartir amb tots vosaltres alguns dels primers aprenentatges que hem fet. Tots ells estan relacionats en com enriquir i millorar el teu blog. És així com m’agradaria explicar-vos com es pot canviar el tamany, el format i el color tant del títol com de la lletra del teu blog; com es poden afegir gadgets; com es pot canviar el fons de pantalla; i com es poden inserir imatges, vídeos i links a les teves entrades.

En primer lloc us explicaré com canviar el format, tamany i color de la lletra dels vostres blogs. Els passos són simples. Primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “plantilla”. Un cop ja hi heu clicat, si us fixeu amb la pàgina que se us mostrarà, heu de clicar sobre “personalitza”. Tot seguit, veureu que a dalt de la pàgina a l’esquerra se us mostren unes quantes opcions. Heu de clicar a avançat, i si aneu tafanejant per allà veureu que teniu vàries opcions que us permeten canviar el format, el tamany i el color de el títol del blog, dels gadgets, de les entrades,... entre moltes altres opcions.

També m’agradaria explicar-vos com canviar el fons de pantalla. En aquest cas els passos són molt semblants als que hem realitzat per canviar la lletra dels blogs. Per canviar el fons de pantalla primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “plantilla”. Llavors heu de clicar sobre “personalitzar”. Tot seguit, a l’esquerra se us mostraran moltes opcions. Heu de clicar a “fons”. Llavors us sortirà una imatge i a la dreta d’aquesta, hi ha una petita fletxa. Si la cliqueu se us desplegaran moltes imatges que podeu utilitzar com a fons del vostre blog. Quan hagueu escollit la que més us agrada n’hi ha prou amb clicar sobre la imatge, i tot seguit clicar sobre “Aplica-ho al blog”.

En el cas dels gadgets, per afegir-los, primer de tot, a l’esquerra de la vostra pàgina de blogger heu de clicar sobre “format”. Llavors veureu que se us obre un esquema del format del vostre blog. És així com a la dreta, veureu que hi ha escrit “Sidebar-right-1”. Sota d’això hi posa “Afegeix un gadget”. Heu de clicar sobre aquesta última opció. Se us obrirà una nova pestanya. En aquesta trobareu molts gadgets, però si tot i així no en teniu suficients, sempre podeu clicar a “Més Gadgets de Google”, opció que se us mostrarà a l’esquerra de la pàgina. Llavors ja comptareu amb més gadgets. Un cop hagueu escollit un gadget que volgueu afegir al vostre blog, només heu de clicar sobre el títol del gadget en qüestió, i tot seguit clicar sobre “Desar”. Si tot i així no et conformes amb els gadgets que se’t proporcionen, sempre pots afegir al teu blog un altre gadget. És així com has de buscar el gadget pel teu compte, i un cop el tens, a l’esquera de la pàgina cliques sobre “Afegiu el vostre”. Tot seguit introdueixes l’URL del gadget que vols afegir i ho deses.

Finalment voldria mostrar-vos com es poden afegir vídeos, imatges i links al teu blog. Per tal de fer això és molt simple. Els 3 processos s’han de començar posant “Entrada nova”, però més endavant segueixen camins diferents, que són els següents.

Per afegir una foto, un cop estàs a l’entrada nova busques la icona de una foto. Cliques sobre aquesta, tot seguit cliques sobre “Tria els fitxers”, i esculls la imatge que vols penjar del teu escriptori. Tot seguit has de clicar sobre “Obre”, després cliques sobre “Afegeix la selecció” i finalment cliques a “Publica”.

Per afegir un vídeo primer de tot has de buscar la icona de una càmera de vídeo. Tot seguit la selecciones, cliques el vídeo que vols penjar del teu escriptori i el penges. En cas de que vulguis penjar un vídeo que està al YouTube, a dalt a l’esquerra has de seleccionar “Des de YouTube”, escriure l’adreça del vídeo que vols penjar, i finalment publicar-lo.

Per últim, si vols afegir un enllaç, has de clicar sobre “Enllaç”, escriure sobre “Text que es visualitzarà” el què vols que es vegi com a nom de l’enllaç, després escrius l’adreça de l’enllaç, i finalment la publiques.

Espero que aquestes instruccions us siguin simples i fàcils de seguir i us siguin molt útils per tal de enriquir el vostre blog. Espero haver-vos pogut ajudar.

A reveure!

dimarts, 9 de febrer del 2016

Qui sóc?

Hola a tots i totes!
Em dic Clara Pérez i i actualment estic estudiant el doble grau d'educació infantil i primària a la Universitat de Barcelona.
Degut a la societat canviant en la que vivim, i sobretot, en la que els tocarà créixer als alumnes de les noves generacions, tenir un bon coneixement de les tecnologies esdevé essencial per als futurs mestres.
És per això que en aquest blog vull compartir tots els aprenentatges que vagi realitzant a l'assignatura de alfabetització digital que estic cursant actualment. Espero que us siguin de tant ajut com crec que ho seran per a mi. 
A reveure, espero que tingueu un bon dia tots i totes.