dijous, 7 d’abril del 2016

EL DISSENY

Bon dia a tots,
És evident que, si esteu llegint això, és perquè heu entrat al meu blog. I doncs, no us heu preguntat el perquè ha estat creat d’aquesta manera? Per què la cal·ligrafia ha estat escollida tal com la veieu? Quin és el motiu de la fotografia de fons? Per què hi ha inserits aquests gadgets i no d’altres? És així com en la següent entrada se us explicarà els motius pels quals el blog està dissenyat tal com el podeu veure i el què es pretenia aconseguir gràcies a això.
Per començar el més ideal seria descriure el títol i el significat que aquest pretén transmetre. Com heu pogut observar, el blog s’anomena: “De mica en mica s’omple la pica, formant-nos com a mestres”. L’elecció d’aquest títol és deguda a que es volia fer una metàfora aprofitant una dita popular per a plasmar el procés d’aprenentatge. Durant el nostre procés d’educació, a mesura que anem avançant en el sistema educatiu, anem ampliant els nostres coneixements i anem omplint la nostra ment de sabers. És així com en aquesta metàfora la pica es correspondria amb la ment.
Respecte a la cal·ligrafia del blog, en excepció del títol, es tracta d’un tipus de lletra molt bàsic i senzill. Aquesta font ha estat escollida per tal que el blog resulti més entenedor i menys enfarfegat. A més, també s’ha volgut evitar que es confonguin unes lletres amb d’altres, com passa en certes ocasions amb algunes cal·ligrafies.  
També caldria comentar el fons del blog. Malgrat que no es pugui observar del tot bé, el fons del meu blog està constituït per una imatge de tons verdosos, en la que s’hi observa un llibre i una poma col·locats sobre una taula de fusta. Aquesta imatge és símbol tant d’estudi com de salut, motius pels quals és molt idònia per a ser col·locada en un blog relacionat amb l’educació. A més, els tons que mostra són molt càlids i ens transmeten tranquil·litat i serenitat. Cal esmentar que el fet que la imatge fos d'aquests tons no és quelcom que hagi estat escollit a l'atzar, sinó que s'ha tingut en compte el fet que el color verd és símbol d’educació, persistència, equilibri, naturalesa, harmonia,... També és important tenir en compte que s’ha procurat que no hi hagués gaire contrast entre el color de fons i la lletra. És així com, ja que els tons que hi havia de fons eren força foscs, s’ha escollit una plantilla que permetés que el fons de les entrades fos blanc, de manera que la lletra pogués ser llegida fàcilment i no cansés la vista.
Per últim, és de vital importància destacar els gadgets que es poden observar al cantó dret d’aquest mateix blog per tal d’entendre el què es pretén amb la creació d’aquest. Si us hi fixeu bé, observareu que hi ha el logo de twitter. En fer un clic sobre ell, anireu a parar directament al meu compte de twitter, el qual uso exclusivament per a compartir propostes, innovacions,... relacionades amb l’àmbit educatiu. Per altra banda, el meu blog compta amb un traductor. D’aquesta manera el blog pot ser traduït a qualsevol idioma, permeten així que el fet que estigui escrit en català no sigui cap impediment i el puguin consultar persones de tot tipus de nacionalitats i idiomes.
Espero que us hagi resultat de gran ajuda, a reveure.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada