dimarts, 8 de març del 2016


Compte amb els drets d’autor!

Avui en dia no tota la informació que trobem a la xarxa la podem utilitzar i difondre de qualsevol manera, ja que si aquesta compta amb drets d’autor pot resultar il·legal. S’ha de vigilar amb els drets d’autor de tot el que està penjat a la xarxa. Els autors de les obres, pàgines web, imatges,... que trobem a la xarxa sempre poden  reclamar els seus drets com a autors d’aquestes.
Segons CRAI, els drets d’autor es defineixen com el conjunt de drets legítims d’una persona natural sobre la seva obra de naturalesa literària, artística o científica. La legislació actual vigent estableix que l’autor pugui obtenir uns beneficis pel seu treball intel·lectual i la seva aportació a la cultura en general, durant un temps limitat.
És així com s’han creat llicències públiques lliures com ara Creative Commons. Aquestes permeten regular els drets d’autor i donen la possibilitat de desenvolupar noves vies de col·laboració.


Creative Commons en concret és una corporació americana sense ànim de lucre a qui s’hi ha afiliat la Universitat de Barcelona en l’àmbit català.
Això m’ha fet reflexionar molt sobre el tema en qüestió perquè m’he hagut de replantejar si tot el que tenia penjat o havia difós gràcies a varies eines com ara el meu blog ho havia fet de forma correcta o no.
És així com, després de revisar-ho tot minuciosament, he decidit donar la llicència de Creative Commons al meu blog.
Per tal de realitzar aquest procediment he realitzat una sèrie de passos molt simples. Primer de tot he entrat a la pàgina web oficial de CreativeCommons, he clicat sobre l’opció de “Llicències”, la qual es trobava al marge inferior de la pàgina web, i se m’ha obert la següent pestanya.

Font: Creative Commons
Tot seguit simplement has d’escollir les opcions que desitges, i afegir-ho com a gadget al teu propi blog.

El resultat final és el següent:

Font: Extret d'aquest mateix blog




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada