divendres, 11 de març del 2016

És possible treballar cooperativament online?


Pot ser que més d'un cop us hagueu plantejat aquesta pregunta, i és que realment, el fet de pensar en treballar cooperativament fins fa pocs anys no tenia cabuda a través de la xarxa.

Malgrat això, amb la gran quantitat d'avenços tecnològics i d'aplicacions que s'estan creant i millorant dia rere dia, treballar en grup online cada vegada ens resulta més senzill i assequible.

És així com m'agradaria presentar-vos alguns llocs web que us seran útils a l'hora de realitzar treballs amb altres persones a distància.

Primer de tot voldria mencionar Google Drive. Aquesta aplicació ens permet crear documents de text, penjar fotografies, crear fulles de càlcul, presentacions, entre d'altres de manera conjunta amb altres persones a través de la xarxa. És així com primer de tot s'ha de crear una carpeta compartida entre els diferents components que editaran i modificaran el document en qüestió. Tot seguit, dins d'aquesta carpeta s'ha de crear el document que desitgeu compartir i editar. Un cop duts a terme aquests passos ja està tot a punt perquè cada membre del grup vagi editant i col·laborant per permetre que el treball avanci. Tot el que sigui modificat per cada membre del grup es guardarà automàticament i podrà ser vist i editat per els altres membres. A més, el Drive també us permet deixar-vos notes i missatges per tal de poder-vos comunicar sobre aspectes que necessiten ser revisats, tinguts en compte,...


Font: Google Drive
Una altre eina molt útil per a treballar en grup és el Google Calendar. Gràcies al Google Calendar podreu crear un calendari comú, que compartireu amb la resta dels membres amb els que realitzeu el treball o l'activitat en qüestió. Així, us resultarà molt més senzill planificar el treball i organitzar trobades o videotrucades online. A més, el Google Calendar està dissenyat de tal manera que els successos que siguin afegits al calendari, s'esculli la zona horària amb la qual es vol treballar. Així, si els participants pertanyen a diferents països, tots tindran la referència horària per tal de saber a quina hora s'ha de realitzar cada tasca.

Font: Google Calendar

Per últim, m'agradaria presentar-vos l'Skype. Malgrat que aquesta eina no ha estat explicada a l'aula, la considero summament útil i desitjaria que la coneguéssiu. Molts altres programes ens permeten realitzar videotrucades amb persones que es trobin a qualsevol altra part del món, però m'agradaria destacar d'entre elles especialment l'anomenada Skype degut a que aquesta ens permet realitzar les videotrucades de manera totalment gratuïta, i a més, ens ofereix una qualitat i funcionament especialment bons en comparació amb moltes altres aplicacions semblants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada